ГоловнаПроєкти регуляторних актів18.06.2021, 09:52

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку застосування Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей фінансових санкцій (штрафів), передбачених статтями 58 та 59 Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор»

Повідомляємо про початок електронних консультацій щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку застосування Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей фінансових санкцій (штрафів), передбачених статтями 58 та 59 Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», розробленого на виконання вимог частини десятої статті 58 Закону, абзацу третього підпункту 1 пункту 4 Положення про Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 № 891.

Зазначеним вище Законом встановлено правові засади здійснення державного регулювання господарської діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні, в тому числі встановлено види порушення вимог законодавства про азартні ігри та законодавства про рекламу азартних ігор і відповідальність за них. Проєктом рішення визначається механізм прийняття КРАІЛ рішень про застосування фінансових санкцій на підставі результатів проведених заходів державного нагляду (контролю) та матеріалів правоохоронних органів.

Дія проєкту постанови поширюватиметься на фахівців КРАІЛ, членів Комісії та організаторів азартних ігор, рекламодавців, виробників реклами або розповсюджувачів реклами, які порушують вимоги законодавства про азартні ігри та законодавства про рекламу азартних ігор.

Прийняття проєкту постанови дозволить встановити прозорий порядок прийняття КРАІЛ рішень про застосування фінансових санкцій та інформування організаторів азартних ігор про прийняті рішення. Реалізація проєкту рішення не матиме негативного впливу на ринкове середовище, забезпечить захист прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави.

Обґрунтовані зауваження та пропозиції до проєкту постанови (з обов’язковим зазначенням усіх аргументів, обґрунтувань, посилань на законодавство, інше щодо необхідності врахування зауважень/пропозицій) просимо надсилати листом разом з протоколом розбіжностей протягом 15 днів з дня його оприлюднення до КРАІЛ в електронній формі у форматі doc. на електронну адресу: info@gc.gov.ua.

Номер телефону, за яким надаються консультації з питання, що винесено на обговорення — (044) 234 50 05.

Прізвище, ім’я відповідальної особи — Биков Євген, провідний спеціаліст відділу нормативно-правового регулювання департаменту меетодології.

Звіт за результатами проведення електронних консультацій з громадськістю не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення буде оприлюднено на офіційному вебсайті КРАІЛ в рубриці «Консультації з громадськістю».

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...