ГоловнаНовини28.01.2022, 15:02

КРАІЛ спільно з громадськістю розпочинає роботу над удосконаленням профільного Закону

28 січня 2022 року в Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей відбулося публічне громадське обговорення питання необхідності удосконалення правового регулювання діяльності на ринку азартних ігор. У зв’язку з карантинними обмеженнями захід проводився в режимі відеоконференції, до якої доєдналися представники організаторів азартних ігор, асоціацій, громадських об’єднань та спілок у сфері організації та проведення азартних ігор, юридичних компаній та адвокатських об’єднань, міжнародних організацій у сфері гемблінгу та засобів масової інформації.

Захід проходив під головуванням члена КРАІЛ Олексія Ботезата, за участю членкинь КРАІЛ Олени Водолажко, Христини Дутки та Анни Сдобнової, керівника апарату КРАІЛ Ірини Бойко та керівників структурних підрозділів.

У своєму виступі Олексій Ботезат повідомив учасникам обговорення про початок роботи з розроблення законопроєкту щодо удосконалення правового регулювання діяльності на ринку азартних ігор. Він зазначив, що за час функціонування легального ринку азартних ігор та виконання КРАІЛ владних повноважень, наданих Законом України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», було виявлено ряд прогалин і проблемних питань як у самому Законі, так і неузгодженості з іншими законами України, дотичними до сфери організації і проведення азартних ігор.

Під час обговорення були також окреслені основні вектори роботи над майбутнім законопроєктом, а саме:

удосконалення ліцензування у сфері організації та проведення азартних ігор;

підвищення ефективності державного нагляду (контролю) за ринком азартних ігор;

упорядкування питань сертифікації грального обладнання;

посилення правових механізмів щодо мінімізації проявів ігрової залежності (лудоманії) тощо.

Представники організаторів азартних ігор та громадських об’єднань грального бізнесу активно долучилися до обговорення та окреслили спектр проблем, з якими стикається бізнес під час виконання вимог Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», та врегулювання яких найбільше потребує ринок азартних ігор.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Олексій Ботезат зазначив, що з метою налагодження ефективної роботи над законопроєктом КРАІЛ закликає громадськість до діалогу та чекає на обґрунтовані пропозиції від учасників для їх подальшого вивчення та обговорення.

Презентаційні матеріали

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...