ГоловнаСтатті та публікації05.01.2021, 11:43

Вітання

Хочеться зруйнувати стереотипи та почати з того, що цьогоріч є і позитивні новини.
Новим поштовхом для економічного розвитку України стала легалізація грального бізнесу. Певен, кожен з вас чув вдосталь плІток щодо цього. Саме тому вважаю правильним наприкінці року їх спростувати, або підтвердити.
Насамперед Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей створена для того, щоб встановити чіткі та законні взаємовідносини між бізнесом, контролюючими органами та громадськістю.
Що ми маємо на увазі, коли говоримо про взаємодію Комісії та громадськості?
По-перше, перед початком гри людина може встановити для себе ліміт коштів, які зможе використати. І гральний заклад не зможе порушити встановлене самообмеження.
По-друге, знаючи про гральну залежність, особа самостійно або її родичі можуть обмежити доступ до гральних закладів.
Також до азартних ігор не матимуть доступ особи молодші 21 року. А зали гральних автоматів не зможуть розміщуватися ближче ніж за 500 метрів від найближчого навчального закладу.
Кожен із нас по телебаченню бачив рекламу брендів ігрової індустрії. І я повністю поділяю думку, що це неприпустимо. Ми робитимемо все для того, щоб рекламні обмеження працювали ефективно.
Ліцензування операторів ігрового бізнесу гарантуватиме стабільне надходження коштів в державний бюджет. Ці фінанси будуть витрачені на розвиток спорту, медицини, освіти та науки в нашій країні.
Легалізація сфери азартних ігор стане потужним поштовхом до залучення західних інвестицій.
А це, своєю чергою, суттєво вплине на розвиток туристичної галузі та створення нових робочих місць.

Протягом 11-річної заборони грального бізнесу численна кількість професіоналів цієї сфери покинула країну. Його легалізація зможе повернути фахівців назад в Україну.
Друзі, ми не можемо вплинути на ваше рішення, грати чи не грати, але зробимо все можливе, щоб доступно розповісти про зміст реформи, переваги, можливості та ризики.
Саме з цією метою вже з нового року ми започатковуємо традицію відео-дописів, де будемо говорити простими словами на важливі теми.

З Новим роком та Різдвом Христовим!
Веселих свят!
Іван Рудий,
Голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...