ГоловнаНовини17.10.2024, 15:45

КРАІЛ нагадує про відповідальність за розміщення реклами азартних ігор у соціальних мережах

КРАІЛ як орган, що здійснює контроль за дотриманням законодавства України про рекламу у сфері організації та проведення азартних ігор, нагадує, що на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет», введеного в дію Указом Президента України від 20 квітня 2024 року № 234/2024, постановою Кабінету Міністрів України від 17 травня 2024 року № 566 встановлено обмеження щодо розповсюдження всіх форм реклами азартних ігор в Україні.

З метою протидії поширенню такої реклами в соціальних мережах Facebook та Instagram, починаючи з липня 2024 року, в рамках співпраці КРАІЛ з компанією Meta Platforms, Inc. було видалено понад 1200 повідомлень, що містили рекламу азартних ігор.

Крім цього варто зазначити, що станом на 17 жовтня, за зверненням КРАІЛ, Meta Platforms, Inc. заблокувала доступ до 108 сторінок блогерів та інфлюенсерів в Instagram, які поширювали рекламу азартних ігор, чим порушували чинне законодавство України та правила спільноти Instagram. Загальна кількість аудиторії заблокованих акаунтів, на яку поширювалася реклама азартних ігор, становила понад 14 мільйонів підписників.

КРАІЛ закликає блогерів, інфлюенсерів та всіх, хто розміщує рекламу на своїх сторінках у соціальних мережах, зважати на шкоду, яку така реклама може заподіяти їхній аудиторії, та використовувати власну популярність і вплив для популяризації здорового способу життя, протидії ігровій залежності та запобігання іншим ризикам, пов’язаним із азартними іграми.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...