ГоловнаНовини25.09.2024, 16:00

КРАІЛ про результати інформаційно-роз’яснювальної кампанії

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей продовжує свою діяльність щодо запобігання ігровій залежності серед населення України. Одним із ключових напрямів цієї роботи стало проведення у травні – серпні 2024 року національної інформаційно-роз’яснювальної кампанії, спрямованої на підвищення обізнаності населення про можливі негативні наслідки азартних ігор та загроз ігрової залежності (лудоманії).

Кампанія охопила широкий спектр питань, зокрема, щодо небезпеки азартних ігор, загроз ігрової залежності, способів запобігання та лікування ігрової залежності, контактів закладів, які надають допомогу особам з ігровою залежністю, та особливостей функціонування Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх (далі – Реєстр).

Станом на вересень 2024 року інформаційно-роз’яснювальні заходи були проведені у всіх областях країни (крім тимчасово окупованої території) та у місті Києві. Згідно з повідомленнями обласних військових адміністрацій та за результатами моніторингу мережі Інтернет, інформаційні матеріали були розміщені в медіа, а також на офіційних ресурсах обласних та районних адміністрацій, територіальних громад, зокрема на сторінках у соціальних мережах, месенджерах та офіційних вебсайтах.

З початком інформаційної кампанії (згідно з даними звіту платформи Serpstat) кількість активних посилань на вебсторінку КРАІЛ, де розміщені інформаційні матеріали щодо ігрової залежності, зросла з 323 до 20 047, що свідчить про значний рівень поширення.

Крім цього, інформаційні матеріали були також надіслані до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних військових адміністрацій, а також територіальних центрів соціальних служб, Національної соціальної сервісної служби України для розміщення на офіційних вебсайтах, сторінках соціальних мереж установ / організацій, а також у друкованому вигляді в найбільш відвідуваних місцях.

Після старту інформаційної кампанії громадяни стали активніше звертатися до регулятора по допомогу, а також значно збільшилася кількість звернень від громадян щодо обмеження рідних від участі в азартних іграх (кількість осіб, внесених до Реєстру у 2024 році за рішеннями КРАІЛ, зросла в порівнянні з 2023 роком на 170 %).

Проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії є важливим кроком у боротьбі з ігровою залежністю в Україні. Завдяки співпраці з державними органами та органами місцевого самоврядування вдалося ширше охопити всі верстви населення і значно підвищити рівень обізнаності суспільства про ризики азартних ігор.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...