ГоловнаНовини07.08.2024, 14:52

Обмеження в азартних іграх як механізм запобігання ігровій залежності

З початку року Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей разом із організаторами азартних ігор внесли відомості до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх (далі – Реєстр), щодо 5 269 осіб. Зокрема, відомості щодо 4 927 осіб внесено до Реєстру за заявами, які надійшли до КРАІЛ, щодо 342 осіб – за заявами, що надійшли до організаторів азартних ігор.

Загалом, станом на 01.08.2024, Реєстр містить відомості про 8 431 особу.

КРАІЛ наголошує, що Реєстр є важливим механізмом запобігання ігровій залежності (лудоманії), за допомогою якого гравці можуть контролювати свою ігрову активність. Втім перебування особи в Реєстрі не обов’язково свідчить про її залежність (хворобу), оскільки внесення до Реєстру може бути добровільним рішенням з різних причин, не пов’язаних із ігровою залежністю. Багато громадян вирішують обмежити свою участь в азартних іграх з метою запобігання можливим фінансовим або особистим ризикам, пов’язаним з азартними іграми, що свідчить про високий рівень правової свідомості населення.

Закликаємо всіх, хто бажає обмежити себе чи рідних від участі в азартних іграх, не вагатися та звертатися до КРАІЛ (безкоштовна гаряча лінія КРАІЛ 0 800 50 13 77).

З алгоритмом подання заяв про самообмеження та обмеження можна ознайомитися на вебсайті КРАІЛ у розділі «Ігрова залежність».

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...