ГоловнаНовини17.07.2024, 16:26

КРАІЛ нагадує про незаконність розміщення реклами азартних ігор у соціальних мережах

КРАІЛ як орган, що здійснює контроль за дотриманням законодавства України про рекламу у сфері організації та проведення азартних ігор, проводить постійний моніторинг та аналіз рекламної продукції, що продовжує незаконно розміщуватись у соціальних мережах та на платформах спільного доступу до відео, зокрема, відомими інфлюенсерами та блогерами.

Кожна особа, що бере участь у створенні рекламного контенту, який містить заклик до азартної гри в соціальних мережах, повинна усвідомлювати відповідальність за всі негативні наслідки, до яких призведе така реклама для його клієнтської аудиторії.

Відомості про кожен виявлений випадок розповсюдження інформації, що містить ознаки реклами азартних ігор, об’єктів права інтелектуальної власності (брендів), під якими провадиться діяльність з організації та проведення азартних ігор, та/або організаторів азартних ігор у соціальних мережах Facebook і Instagram КРАІЛ надсилає до компанії Meta Platforms, Inc., яка здійснює її оперативне блокування.

За результатами співпраці КРАІЛ з Meta Platforms, Inc. вже виявлено та припинено 95 випадків розповсюдження реклами азартних ігор у соціальних мережах компанії, у тому числі заблоковано 3 облікові записи користувачів, що її поширювали.

КРАІЛ звертається до осіб, які розміщують рекламну продукцію на своїх сторінках, із проханням не порушувати вимог законодавства про рекламу, яка не лише може заподіяти шкоду їхнім клієнтам та підписникам, але й ускладнить просування таких сторінок на сервісах Meta Platforms, Inc. для самих інфлюенсерів.

 

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...