ГоловнаНовини10.07.2024, 10:30

Соціально-психологічна реабілітація: крок до подолання ігрової залежності

Представники Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей взяли участь у круглому столі, присвяченому обговоренню проєкту Державного стандарту соціальної послуги соціально-психологічної реабілітації осіб із ігровою залежністю, який розроблено Мінсоцполітики разом з ГО «Центр відповідальної гри».

Державний стандарт стане основним нормативним актом, який регламентуватиме заходи, які здійснюватимуться надавачами соціальних послуг залежним від азартних ігор громадянам та їхнім родинам задля реабілітації, повернення до повноцінного життя та запобігання виникненню рецидивів.

Як зазначила членкиня КРАІЛ Христина Дутка: «Зі змісту проєкту державного стандарту випливає, що основними завданнями соціальної послуги є запобігання виникненню ігрової залежності та зменшення її негативного впливу, що повністю відповідає меті та принципам державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор».

Також за результатами проведеного КРАІЛ онлайн-опитування, для більшості респондентів найбільш ефективними методами допомоги при ігровій залежності є робота з психологом або психотерапевтом, підтримка рідних та друзів, а також тимчасове обмеження участі в азартних іграх. Ці дані свідчать про важливість комплексного підходу для надання допомоги при ігровій залежності.

Саме тому впровадження Державного стандарту соціальної послуги соціально-психологічної реабілітації осіб із ігровою залежністю дасть змогу забезпечити доступність ефективної допомоги для всіх, хто цього потребує.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...