ГоловнаНовини10.04.2024, 15:59

КРАІЛ застосувала фінансові санкції за порушення вимог законодавства про рекламу азартних ігор

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей на своєму черговому засіданні, що відбулося 9 квітня, прийняла рішення про застосування до двох суб’єктів господарювання фінансових санкцій за порушення вимог законодавства про рекламу та зупинення розповсюдження реклами.

Зокрема, за результатами розгляду справи було встановлено, що суб’єкт господарювання розповсюджував рекламу торговельної марки, під якою провадиться діяльність з організації та проведення азартних ігор засобами зовнішньої реклами на цокольному поверсі готелю із порушенням вимог абзацу шостого частини першої статті 22-1 Закону України «Про рекламу» (далі – Закон).

Інший суб’єкт господарювання – розповсюджував рекламу азартних ігор із порушенням вимог щодо заборони діяльності з рекламування азартних ігор, організація і проведення яких здійснюється без ліцензії на право провадження відповідного виду діяльності, передбаченої частиною сьомою статті 22-1 Закону.

До кожного із порушників КРАІЛ застосувала фінансові санкції у вигляді штрафу в розмірі 2,4 млн грн.

Крім того, відповідно до прийнятих КРАІЛ рішень, суб’єкти господарювання повинні:

- здійснити сплату штрафу не пізніше трьох місяців з дня набрання чинності прийнятих КРАІЛ рішень або повідомити Комісію про їх оскарження;

- припинити розповсюдження реклами та у тридцятиденний строк повідомити Комісію про виконання прийнятих КРАІЛ рішень.

 

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...