ГоловнаНовини14.09.2023, 13:00

Представники КРАІЛ взяли участь у науковому форумі «Санкції – інструмент безпекової політики держави»

12 вересня 2023 року представники КРАІЛ взяли участь у науковому форумі «Санкції – інструмент безпекової політики держави», який відбувся за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України та Служби безпеки України на платформі Національної академії Служби безпеки України.

У форумі також взяли участь представники Офісу Президента України, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Національного банку України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Офісу Генерального прокурора, Міністерства закордонних справ України, Національної академії Служби безпеки України. Загалом у заході взяли участь представники 35 державних органів.

Метою форуму було обговорення та напрацювання рекомендацій щодо вирішення актуальних проблем застосування персональних, спеціальних, економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) та їх реалізації в умовах військової агресії.

У ході форуму учасники поділилися досягненнями, проблемами та перспективами вдосконалення інституту застосування санкцій крізь призму політичної доцільності та правової визначеності.

Особливу увагу учасників було приділено питанням:

  • тактики та стратегії санкційного тиску, взаємодії суб’єктів санкційної політики з експертним середовищем, представниками медіа та іншими суб’єктами у ході формування та реалізації санкційної політики;
  • нормативно-правового забезпечення державної санкційної політики та необхідності удосконалення правового поля;
  • міжнародного досвіду та співробітництву держав у сфері застосування і реалізації санкційної політики.

Нагадаємо, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей є центральним органом виконавчої влади, що здійснює підготовку та подання Кабінетові Міністрів України пропозицій щодо застосування, скасування та внесення змін до спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), що вносяться Кабінетом Міністрів України на розгляд Ради національної безпеки і оборони України відповідно до Закону України «Про санкції», та бере участь у формуванні, реалізації та моніторингу ефективності державної санкційної політики з питань, що належать до її компетенції.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...