ГоловнаНовини01.08.2022, 13:47

Щодо дотримання вимог в частині сертифікації грального обладнання

Навіть в умовах воєнного стану, організатори азартних ігор продовжують працювати, в місцях, де відсутня загроза військової агресії, але з дотриманням  обмежень, передбачених правовим режимом воєнного стану.

Одним із пріоритетних завдань КРАІЛ, як центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом, що забезпечує державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор та лотерей, є забезпечення дотримання організаторами вимог законодавства.

Тож, звертаємо увагу, що до обов’язків організаторів азартних ігор відноситься, зокрема, забезпечення проведення сертифікації та інспектування грального обладнання суб’єктами сертифікації.

Нагадуємо, що в Україні забороняється використовувати несертифіковане гральне обладнання для проведення азартних ігор, у випадках, коли Уповноваженим органом встановлена вимога щодо сертифікації такого обладнання.

Організатор азартних ігор повинен забезпечити зберігання у гральному закладі документів або їх копій про право власності або користування гральним обладнанням (договір купівлі-продажу, договір оренди, видаткова накладна тощо), документів на гральне обладнання та відповідних сертифікатів.

Крім того, організатори азартних ігор зобов’язані повідомляти Уповноважений орган про будь-які зміни даних, зазначені у документах організатора азартних ігор, що зберігаються в ліцензійній справі впродовж строку, встановленого законом, у тому числі, в частині оновлення документів, що підтверджують сертифікацію грального обладнання.

Тож наголошуємо на необхідності дотримання організаторами азартних ігор вимог законодавства в частині сертифікації грального обладнання та повідомлення Уповноваженого органу про зміну даних в документах, що зберігаються в ліцензійній справі.

Перелік грального обладнання, що підлягає сертифікації, затверджено рішенням КРАІЛ від 01.04.2021 № 128, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 06.04.2021 за № 453/36075 та розміщений на офіційному вебсайті КРАІЛ за посиланням https://gc.gov.ua/files/Reestri/PerelikGO.pdf

Перелік суб’єктів сертифікації, що можуть здійснювати сертифікацію грального обладнання, визначений рішенням КРАІЛ від 15.04.2021 № 156 (зі змінами, внесеними рішенням КРАІЛ від 15.06.2021 № 363) та розміщений на офіційному вебсайті КРАІЛ за посиланням https://gc.gov.ua/files/Reestri/pereliksubsertifikat.pdf

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...