ГоловнаНовини22.06.2022, 17:31

КРАІЛ провела обговорення щодо недопуску осіб, яким обмежено доступ до участі в азартних іграх, та осіб, у яких виражена ігрова залежність

21 червня 2022 року в КРАІЛ у режимі відеоконференції відбулася робоча нарада за участю представників Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства соціальної політики України.

Мета заходу – узгодження позицій заінтересованих органів стосовно проєкту рішення КРАІЛ «Про затвердження Порядку недопуску до участі в азартних іграх осіб, яким обмежено доступ до участі в азартних іграх, та осіб, у яких виражена ігрова залежність (лудоманія)».

Нарада проходила під головуванням в. о. Голови КРАІЛ Олени Водолажко, за участю членкинь КРАІЛ Христини Дутки та Анни Сдобнової, керівника апарату КРАІЛ Ірини Бойко та керівників самостійних структурних підрозділів.

Учасники: фахівці центру організації психіатричної допомоги державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров’я України», Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України, представники громадськості та спеціалісти з терапії залежностей.

Олена Водолажко повідомила учасників про необхідність узгодження позицій КРАІЛ, як головного розробника проєкту акта, основною метою якого є визначення порядку недопуску до участі в азартних іграх осіб, зокрема з вираженою ігровою залежністю, та МОЗ у частині можливості визначення критеріїв встановлення вираженої ігрової залежності (лудоманії) організаторами азартних ігор. Вона звернула увагу, що станом на сьогодні спеціальним законодавством України не встановлені критерії чи ознаки вираженої ігрової залежності (лудоманії), за якими організатори азартних ігор мали б можливість визначити особу, яка має ігрову залежність, та не допустити її до участі в азартних іграх.

Учасники робочої наради активно долучилися до обговорення та окреслили проблемні питання діагностування відповідними фахівцями вираженої ігрової залежності. Зі свого боку задля узгодження позицій зацікавлених органів та налагодження ефективної роботи над відповідним проєктом рішення КРАІЛ, представники регулятора закликали громадськість та працівників у сфері охорони здоров'я до діалогу та зазначили, що чекатимуть обґрунтованих пропозицій від учасників для їх подальшого вивчення та обговорення.

IMG_2500 (1).JPG

IMG_2506.JPG

 

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...