ГоловнаНовини18.03.2022, 11:48

До уваги

З початком повномасштабної війни росії проти України частина команди Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей стала на захист нашої країни та її суверенітету, даючи відсіч ворогу. Водночас КРАІЛ продовжує працювати і здійснювати оперативне інформування організаторів та учасників ринку загалом. Усі кошти від ліцензій, у тому числі сплачені наперед, надходять до державного бюджету.

Та слід зауважити на декількох важливих моментах. Так, відповідно до Закону «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 р., на території України введений правовий режим воєнного стану. 

У зв’язку з цим, Торгово-промислова палата України повідомила про настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) з 24 лютого 2022 року відповідно. ТПП України підтверджує, що такі обставини від 24 лютого до їх офіційного закінчення є надзвичайними, невідворотними та об’єктивними обставинами для суб’єктів господарської дiяльностi та/або фізичних осіб по договору, окремим податковим та чи іншим зобов’язанням/обов’язком, виконання яких настало згідно з умовами договору, контракту, угоди, законодавчих чи інших нормативних актів і виконання відповідно яких стало неможливим у встановлений термін внаслідок настання таких форс-мажорних обставин.

До Комісії надходять звернення учасників ринку азартних ігор з питань діяльності в умовах воєнного стану. Проте Закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» не встановлює особливостей регулювання діяльності у цій сфері на період воєнного стану.

Зокрема, не визначений механізм визнання обставин форс-мажору за зобов’язаннями, встановленими законодавством і виконання яких стало неможливим у встановлені терміни внаслідок настання обставин непереборної сили, не передбачено відстрочення щорічних ліцензійних платежів або зупинення строку дії ліцензій.

КРАІЛ, як уповноважений орган, розуміючи ситуацію, що склалася на ринку азартних ігор внаслідок військової агресії російської федерації проти України, наразі опрацьовує всі можливі варіанти врегулювання проблемних питань та в межах власних повноважень буде вживати необхідні заходи, направлені на підтримку організаторів азартних ігор в умовах воєнного стану. Регулятор здійснює усі повноваження, передбачені профільним Законом, тим самим захищаючи економіку та права українців. Члени КРАІЛ, спеціалісти департаментів та управлінь працюють і надалі.

Слідкуйте за діяльністю КРАІЛ і новинами на сайті та офіційних сторінках Комісії у соцмережах:

https://www.facebook.com/gc.gov.ua  

https://instagram.com/krail.ua 

https://t.me/GC_Ukr 

Разом ми переможемо!

 

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...