ГоловнаНовини01.12.2021, 08:24

Інформація щодо подання повідомлення про порушення у сфері азартних ігор

18 листопада 2021 року на офіційному вебсайті КРАІЛ розміщено інтерактивну мапу гральних закладiв України, функціонал якої зокрема дозволяє подати повідомлення про випадки порушення норм Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» або про нелегальний гральний заклад шляхом заповнення відповідної електронної форми.

Лише протягом перших десяти днів функціонування мапи до Комісії надійшло більше 150 повідомлень про можливе функціонування нелегальних гральних закладів.

Проте, за результатами попереднього розгляду отриманих повідомлень в окремих випадках виявлено ряд помилок та недоліків щодо дотримання визначеної форми повідомлення, зокрема: відсутність прізвища заявника, зазначення неповної або неіснуючої адреси місця розташування нелегального грального закладу та викладення інформації, яка не може бути перевірена.

Зазначені недоліки унеможливлюють реєстрацію, розгляд та подальшу взаємодію з правоохоронними органами для перевірки інформації та вжиття заходів.

З метою ефективного опрацювання та належного реагування на повідомлення про можливе функціонування нелегальних гральних закладів просимо при заповненні електронної форми обов’язково зазначати:

своє прізвище, ім’я, по батькові;

свою поштову адресу (місце проживання);

номер телефону та електронну поштову адресу;

дату виявлення та регіон/місце вчинення порушення;

точну та повну адресу функціонування нелегального грального закладу.

Також акцентуємо увагу на необхідності детального викладення інформації про факти порушення законодавства, яка може бути перевірена, та долучення підтверджуючих додаткових матеріалів у вигляді файлу формату pdf та / або посилання на медіафайли в мережі Інтернет.

Переконані, що лише за всебічної підтримки громадськості можливо ефективно протидіяти розвитку та функціонуванню заборонених азартних ігор і гральних закладів в Україні.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...