ГоловнаНовини01.10.2021, 16:32

Робоча зустріч з питань обробки та захисту персональних даних

01 жовтня 2021 року з метою налагодження діалогу щодо захисту персональних даних у сфері організації та проведення азартних ігор відбулася робоча зустріч під головуванням члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Олени Водолажко з Головою Всеукраїнської асоціації «Інформаційна безпека та інформаційні технології» Лілією Олексюк та експертом Ради Європи з питань захисту персональних даних Андрієм Ніколаєвим за участю представників структурних підрозділів КРАІЛ, зокрема, департаменту методології, департаменту юридичного забезпечення, департаменту адміністрування ДСОМ, управління ведення реєстрів та переліків та управління захисту прав громадян.

Захищеність персональних даних є одним з основних принципів державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор. З метою дотримання цього принципу під час виконання КРАІЛ своїх  повноважень в ході робочої зустрічі були обговорені питання обробки персональних даних у реєстрах у сфері організації та проведення азартних ігор та Державній системі онлайн-моніторингу.

Крім того дискусія торкнулася питання забезпечення захисту персональних даних гравців організаторами азартних ігор під час провадження ними господарської діяльності, а також відповідальності за порушення вимог законодавства про захист персональних даних.

Учасники зустрічі домовилися про створення робочої групи з питань захисту персональних даних за участі Лілії Олексюк та Андрія Ніколаєва, а також про необхідність залучення до її роботи представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (за згодою). Завданням цієї робочої групи має стати урахування вимог до захисту персональних даних під час роботи над проєктами нормативно-правових актів у сфері організації та проведення азартних ігор, пов’язаних, серед іншого, з питаннями обробки персональних даних та забезпечення їх конфіденційності.

photo_2021-10-01_16-40-41.jpg

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...