ГоловнаНовини01.10.2021, 13:48

Про набрання чинності рішення КРАІЛ від 11 серпня 2021 року № 482 «Про затвердження Положення про отримання, обробку та реагування на отримані повідомлення про порушення у сфері азартних ігор», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 вересня 2021 року за № 1228/36850

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей повідомляє про набрання чинності 01 жовтня 2021 року рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей від 11 серпня 2021 року № 482 «Про затвердження Положення про отримання, обробку та реагування на отримані повідомлення про порушення у сфері азартних ігор», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 вересня 2021 року за № 1228/36850 (далі – Положення) (Офіційний вісник України № 76 від 01.10.2021).

forma.png

Рішення розроблено на виконання частини двадцятої статті 16 Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», абзацу третього підпункту 1 та підпункту 6 пункту 4 Положення про Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року № 891.

Метою прийняття Рішення є визначення організаційних процедур отримання КРАІЛ повідомлень про порушення у сфері азартних ігор, що надходять за допомогою спеціальної форми, розміщеної на вебсайті КРАІЛ, та телефонної «гарячої лінії» КРАІЛ.

Повідомлення про порушення у сфері азартних ігор є однією із умов забезпечення участі громадян у державному управлінні та формуванні й реалізації державної політики у сфері азартних ігор.

Під повідомленням про порушення у сфері азартних ігор слід розуміти звернення (заява, скарга) щодо порушення вимог законодавства України про азартні ігри, яка направляється до КРАІЛ.

Положенням передбачено, що повідомлення є підставою для:

здійснення заходів державного нагляду (контролю);

направлення вимоги КРАІЛ щодо обмеження доступу на (з) території України до вебсайту або його частини;

звернення до правоохоронних органів та органів, які здійснюють правоохоронні функції.

Положення сприяє унормованій співпраці КРАІЛ із правоохоронними органами з метою протидії розвитку та функціонуванню заборонених азартних ігор і гральних закладів.

poruschennya.jpg

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...