ГоловнаНовини26.07.2021, 09:28

Інформація щодо діяльності КРАІЛ за напрямком протидії розвитку та функціонуванню заборонених азартних ігор і гральних закладів

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей  на постійній основі вживає заходи спрямовані на виявлення нелегальних закладів, зокрема  шляхом моніторингу мережі Інтернет, співпраці з громадськими об’єднаннями та організаціями, фізичними особами та правоохоронними органами.

Наразі КРАІЛ  виявлено більше 1000 веб-сайтів та більше 100 наземних гральних закладів, які надають послуги з  організації та проведення азартних ігор без відповідної ліценції.

Інформація щодо такої незаконної діяльності направляється до правоохоронних органів для здійснення досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого статтею 203-2 Кримінального кодексу України.

Станом на сьогодні трьома постановами суду накладено арешт на майнові права інтелектуальної власності та заблоковано доступ до 594 вебсайтів, які надають послуги з організації та проведення азартних ігор без відповідної ліцензії. Окрім того, Національна поліція здійснює перевірку інформації, направленої КРАІЛ щодо виявлення фактів незаконного функціонування казино, залів гральних автоматів та букмекерської діяльності. За декількома фактами вже було проведено обшуки, вилучено гральну техніку, інтернет обладнання та внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей  закликає відповідальних громадян у разі виявлення роботи нелегальних гральних закладів повідомляти КРАІЛ та додавати фото/відео та інформацію про місце здійснення такої діяльності.

Перелік ліцензованих учасників ринку азартних ігор розмішений на головній сторінці офіційного вебсайту КРАІЛ у розділі Реєстри та переліки за посиланням https://gc.gov.ua/ua/Litsenziini-reiestry.html.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...