ГоловнаНовини29.06.2021, 08:49

Про способи оприлюднення проектів нормативно-правових актів, розробниками яких виступає КРАІЛ

Відповідно до Положення про Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 № 891, КРАІЛ забезпечує реалізацію державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор та в лотерейній сфері і уповноважена на розроблення проєктів нормативно-правових актів у цих сферах.

Усі проєкти нормативно-правових актів, розроблених КРАІЛ, в обов’язковому порядку оприлюднюються на офіційному вебсайті КРАІЛ з метою виконання вимог Законів України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” та “Про доступ до публічної інформації”.

Проєкти нормативно-правових актів КРАІЛ, що мають ознаки регуляторних актів, включені до Плану діяльності Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік, оприлюдненому у рубриці “Плани з підготовки проектів регуляторних актів” підрозділу “Регуляторна діяльність та консультації з громадськістю” розділу “Діяльність” на сайті КРАІЛ.

Ознайомитись з проєктами регуляторних актів, розробником яких виступає КРАІЛ, а також з аналізами регуляторного впливу до них можна у рубриці Проєкти регуляторних актів цього ж підрозділу або на головній сторінці вебсайта. Зауваження і пропозиції до них приймаються у строки, визначені у відповідному повідомленні про оприлюднення проєкту регуляторного акта.

Крім того КРАІЛ забезпечує проведення консультацій з громадськістю щодо проєктів нормативно-правових актів, що не є регуляторними актами, згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”. Такі проекти оприлюднюються у рубриці “Електронні консультації” підрозділу “Регуляторна діяльність та консультації з громадськістю” розділу “Діяльність”.

Звіти за результатами проведення електронних консультацій з громадськістю публікуються у цій же рубриці не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення відповідних проєктів нормативно-правових актів.

З метою налагодження системного діалогу з громадськістю запрошуємо усіх до участі в обговоренні проектів нормативно-правових актів КРАІЛ.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...