ГоловнаНовини18.06.2021, 16:13

До уваги організаторів азартних ігор!

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей звертається до організаторів азартних ігор у зв’язку з виявленням випадків недотримання законодавства.

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 15 Закон України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (далі – Закон) організатори азартних ігор зобов’язані дотримуватися вимог Закону, ліцензійних умов, що регулюють провадження того виду господарської діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, на який має ліцензію, а також інших нормативно-правових актів України.

У свою чергу, засади рекламної діяльності в Україні визначає Закон України «Про рекламу», який регулює відносини, що виникають у процесі виробництва, розповсюдження та споживання реклами.

Згідно з частиною першою статті 221 Закону України «Про рекламу» забороняється реклама азартних ігор, реклама знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими провадиться діяльність з організації та проведення азартних ігор, а також інших позначень, під якими проводяться азартні ігри, зокрема, засобами зовнішньої реклами. Зовнішньою рекламою, відповідно до статті 1 цього ж закону, є реклама, що розміщується на спеціальних тимчасових і стаціонарних конструкціях - рекламоносіях, розташованих на відкритій місцевості, а також на зовнішніх поверхнях будинків, споруд, на елементах вуличного обладнання, над проїжджою частиною вулиць і доріг.

Разом з тим у процесі виконання покладених на КРАІЛ відповідно до законодавства завдань, виявлено випадки розміщення реклами організаторів азартних ігор з порушеннями вимог чинного законодавства України.

Відповідно до частини другої статті 27 Закону України «Про рекламу» відповідальність за порушення законодавства про рекламу несуть, у тому числі, рекламодавці – організатори азартних ігор.

Слід зазначити, що відповідно до частини першої статті 4 Закону основною метою державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор є створення умов для зниження соціальних ризиків, пов’язаних з їх організацією та проведенням, та забезпечення дотримання організаторами азартних ігор вимог законодавства.

Порушення законодавства щодо порядку розміщення реклами організаторів азартних ігор призводить до суттєвого підвищення соціальних ризиків, що пов’язані з організацією та проведенням азартних ігор, що є недопустимим і неприйнятним.

КРАІЛ закликає організаторів азартних ігор у найкоротший термін вжити невідкладних та вичерпних заходів щодо припинення порушення вимог чинного законодавства, а також недопущення їх у подальшій діяльності.

Нагадуємо, що КРАІЛ є органом державного регулювання у сфері організації та проведення азартних ігор та у разі відсутності належного та вчасного реагування зі сторони організаторів азартних ігор вживатиме всіх передбачених чинним законодавством заходів щодо запобігання порушення законодавства та притягнення до відповідальності.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...