ГоловнаЦікаві статті16.08.2024, 11:15

Як гравцю обмежити використання кредитних коштів у азартних іграх?

Використання гравцем кредитних коштів для участі в азартних іграх може призвести до серйозних наслідків. Коли витрати на гру перевищують особисті доходи, це створює додаткове фінансове навантаження на гравця, що ставить під загрозу не тільки його матеріальне становище, але й добробут сім’ї. При цьому, якщо гравець використовує позикові кошти, щоб продовжити грати, це може призвести до боргової пастки, з якої вийти дуже складно.

КРАІЛ нагадує, що використання кредитних коштів для ставок на гру є вагомою підставою для обмеження участі гравця в азартних іграх. Крім того, відповідне обмеження також забороняє укладати договори про споживчий кредит.

Щоб застосувати обмеження, рідним гравця (батьки, чоловік або дружина, діти) необхідно подати відповідну заяву та вказати підставу – перевищення витрат на гру над особистими доходами гравця, що ставить гравця або його сім’ю у скрутне матеріальне становище, яке здійснюється з використанням коштів, отриманих у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту.

Обираючи цю підставу обмеження, в обґрунтуванні варто зазначити інформацію:

  • про участь особи в азартних іграх (тривалість гри, здатність її припинити тощо) та їх вплив на гравця, його родинні відносини чи інші сфери життя;
  • щодо доходів (працює/безробітний, відомості про заробітну плату, її розмір, інші доходи тощо) та витрат гравця на азартні ігри та їх впливу на його фінансове становище або сім’ї;
  • про фінансові позики (кредити, займи), які гравець отримав та використав для участі в азартних іграх;
  • про інші відомості, обставини, докази, які, на думку заявника, підтверджують обґрунтування підстави обмеження;
  • щодо мети застосування такого обмеження (для захисту фінансового стану особи/сім’ї, для уникнення негативних наслідків участі в азартних іграх тощо).

Звертаємо увагу, що необхідно подавати обґрунтування чітко, вказуючи на конкретні факти та зв’язки між участю в азартних іграх і обраною підставою для обмеження. Окрім цього, надані до заяви документи мають бути засвідчені особою, якою вони подані (крім оригіналів).

Пам’ятайте, що зазначення повної та достовірної інформації дасть змогу КРАІЛ швидко визначити наявність обґрунтованих підстав для введення обмежень та внести відомості про особу до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх.

 

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...