ГоловнаЦікаві статті05.06.2024, 14:16

Типові помилки при заповненні заяв про самообмеження

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей проаналізувала заяви про самообмеження, та виділила типові помилки, яких припускаються заявники під час їх заповнення.

Зокрема, найчастіше заявники допускають помилки щодо:

  • даних документа, що посвідчує особу (не вказують або некоректно зазначають номер документа, орган чи дату його видачі). Наприклад, замість номера паспорта вказують унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР) або замість шести цифр номеру паспорта старого зразка вказують сім чи п’ять. Також часто зазначають орган видачі паспорта некоректно, для прикладу: «Комунарський РОЗТУ», «МВГУДМС» тощо;
  • строку обмеження (зазначають невизначений строк або числове значення без конкретизації одиниці часу) Наприклад: «назавжди», «довічно» чи «3».

Крім цього, трапляються випадки відсутності електронного підпису або підписання заяви про самообмеження електронним підписом іншої особи.

Рекомендації.

  1. Уважно перевіряйте зазначену у заяві серію (за наявності), номер, орган та дату видачі документа, що посвідчує особу.
  2. Вказуйте строк обмеження із зазначенням одиниці часу, наприклад, «3 роки» чи «6 місяців» тощо.
  3. Для підписання заяви електронним підписом використовуйте веб-сервіс будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, наприклад, https://ca.diia.gov.ua/ або https://czo.gov.ua/sign.

Звертаємо увагу, що для підпису заяви варто використовувати електронний підпис або «Дія.Підпис-UA». Не використовуйте для підписання заяв «Дія.Підпис-EU», так як це електронний цифровий підпис міжнародного зразка, який рекомендовано використовувати для підписання, наприклад, договорів про співпрацю з європейськими партнерами.

 

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...