ГоловнаНовини17.10.2024, 10:40

Принцип відповідальної гри: Ідентифікація гравця або відвідувача

Азартні ігри – це не лише розваги, але й відповідальність як для гравців, так і для організаторів азартних ігор. Участь в азартних іграх може нести певні ризики, тому ключовою метою є забезпечення безпечних умов для гри та захисту гравців.

КРАІЛ розпочинає серію публікацій для кращого розуміння принципів відповідальної гри, які встановлюють заходи, спрямовані на запобігання та мінімізацію негативних наслідків участі фізичних осіб в азартних іграх, а також сприяють організації самообмежень і самоконтролю для гравців.

Одним із ключових принципів відповідальної гри є забезпечення ідентифікації гравця або відвідувача, яка повинна здійснюватися як у гральних закладах, так і під час участі в азартних іграх у мережі Інтернет.

Як це працює?

Ідентифікація (верифікація, встановлення даних) гравця або відвідувача здійснюється під час відвідування грального закладу на підставі оригіналу документа, що посвідчує особу та підтверджує вік, а також до моменту прийняття ставки через мережу Інтернет із застосуванням методів ідентифікації та (або) інших методів верифікації, що використовуються відповідно до законодавства про захист персональних даних та правил організатора азартних ігор.

Також ідентифікація та верифікація повинна здійснюватися до проведення першої фінансової операції*.

Через ідентифікацію організатор азартних ігор отримує інформацію про гравця або відвідувача, зокрема:

1) прізвище, ім’я, по батькові (за наявності);

2) вік (дату народження);

3) наявність або відсутність у Реєстрі осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх (далі – Реєстр).

! До речі, деякі країни для ідентифікації гравців використовують біометричну аутентифікацію, зокрема в Австралії у гральних закладах використовується "facial recognition technology", тобто технологія розпізнавання обличчя.

Чому це важливо?

Ідентифікація гравця або відвідувача необхідна з кількох причин:

  1. Контроль віку. Згідно із законодавством, участь в азартних іграх дозволяється тільки особам, які досягли 21-річного віку. Ідентифікація дозволяє перевірити вік гравця (відвідувача) та запобігти порушенням.

  2. Виявлення обмежень. Ідентифікація запобігає участі в азартних іграх особам, які внесені до Реєстру.

  3. Боротьба із шахрайством. Ідентифікація допомагає зменшити ризики шахрайства та використання азартних ігор для відмивання грошей.

  4. Впровадження самоконтролю та самообмежень. Ідентифікація дає змогу гравцям впроваджувати особисті обмеження на гру (встановлювати ліміти або тимчасово обмежувати собі участь в азартних іграх).

Висновок

Забезпечення ідентифікації гравця або відвідувача є ключовим принципом відповідальної гри, який гарантує правомірність участі в азартних іграх. Цей принцип забезпечує дотримання законодавства, допомагає мінімізувати соціальні та фінансові ризики для гравців, а також запобігає участі в грі осіб, які не досягли 21-річного віку або перебувають у Реєстрі.

У наступній публікації ми розглянемо інший важливий принцип відповідальної гри – обмеження гравця в участі в азартних іграх.

*ЗУ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...