ГоловнаНовини11.10.2024, 09:07

Небезпека нелегальних ігор: КРАІЛ інформує через соціальну рекламу

У травні 2024 року Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей запустила соціальну рекламну кампанію щодо небезпеки участі для громадян у нелегальних азартних іграх. Її можна було побачити на вулицях багатьох міст України. Ця ініціатива стала продовженням попередньої інформаційної кампанії, яка відбулася у 2023 році з метою роз’яснення громадськості про можливі негативні наслідки участі в азартних іграх, а також мотивування населення сприймати азартні ігри як вид розваг (відпочинку), а не способу заробітку.

Загалом, сіті-лайти та білборди були розміщені у 15 громадах, зокрема: Київ, Одеса, Луцьк, Тернопіль, Харків, Чернівці, Івано-Франківськ, Полтава, Ужгород, Рівне, Кропивницький, Суми, Кременчук, Білоцерківська ТГ, Броварська ТГ. Загальна кількість площин – 137 од. (132 сіті-лайти та 5 білбордів).

Соціальна реклама відіграє ключову роль у поширенні інформації. Меседжі, які вона транслює, зосереджені на інформуванні про ризики, що можуть виникнути під час участі в нелегальних азартних іграх.

Основна мета цієї рекламної кампанії – привернути увагу суспільства до загроз, які несуть нелегальні азартні ігри, та змінити модель поведінки гравців для запобігання ігровій залежності.

Соціальна реклама КРАІЛ попереджає, що нелегальні гральні ресурси нехтують правами гравців та не дотримуються принципів відповідальної гри. Гравці, що обирають такі ресурси, наражаються на небезпеку неправомірного використання своїх персональних даних та ризикують не отримати своїх виграшів, оскільки немає жодних гарантій виплат.

Завдяки поширенню соціальної реклами та усвідомленню громадянами небезпеки нелегальних азартних ігор, КРАІЛ очікує зниження соціальних ризиків, пов’язаних з організацією та проведенням азартних ігор, та мінімізацію можливих негативних наслідків від участі в них.

КРАІЛ продовжуватиме працювати над створенням безпечного простору для гравців, інформуючи їх про всі можливі ризики та наслідки. Очікується подальше розміщення соціальної реклами в містах України, щоб продовжити інформування про небезпеку участі в нелегальних азартних іграх.

Ця кампанія є частиною послідовної роботи КРАІЛ, спрямованої на захист громадян і формування відповідальної культури участі в азартних іграх.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...