ГоловнаНовини27.01.2022, 15:14

КРАІЛ виступила співорганізатором навчального семінару ТАІЕХ

У рамках інструменту міжнародної допомоги TAIEX, що надається Європейською Комісією для обміну інформацією, впродовж 24-26 січня відбувся навчальний семінар, присвячений питанням регулювання і нагляду за ринком азартних ігор і лотерей та захисту прав гравців.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей виступила співорганізатором заходу. Запрошеними спікерами семінару були провідні фахівці та спеціалісти регуляторів Італії, Мальти, Литви.

Учасники: керівництво КРАІЛ та її співробітники, а також представники Мінфіну, МОЗ, Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України. Всього до заходу долучилося близько 50 фахівців.

Мета воркшопу — ознайомлення з досвідом і стандартами інших держав-членів ЄС щодо регулювання та нагляду за азартними іграми та лотереями, механізмами ліцензування та нагляду, захисту прав громадян від негативного впливу азартних ігор, правилами реклами азартних ігор, вимогами до онлайн-системи організаторів азартних ігор та її підключення до державної системи онлайн-моніторингу, боротьби з гральною залежністю.

На початку заходу до учасників звернувся Голова КРАІЛ Іван Рудий. Він зазначив, що незважаючи на незначний термін існування регулятора, КРАІЛ розробила цілу низку нормативно-правових актів з регулювання сфери та захисту прав гравців, затвердила Принципи відповідальної гри. А також поділився з іноземними колегами актуальною статистикою, доступністю інформації для організаторів і громадян, в тому числі за допомогою інтерактивної мапи організаторів азартних ігор, яка нині працює у тестовому режимі.

«Ми за інформативність та прозорість. Ліцензіати повинні мати чітку інформацію щодо того, де переглянути Реєстр осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та способів ідентифікації гравця, оскільки незнання цих факторів може коштувати власнику позбавлення ліцензії», — підкреслив Іван Рудий.

Членкиня КРАІЛ Олена Водолажко розповіла про державне регулювання у сфері організації та проведення азартних ігор та лотерей в Україні.

«За перший рік гральний ринок в країні справді запрацював. На часі ж — посилення інституційної спроможності, тож окремим напрямом роботи буде розроблення законопроєкту із вдосконалення профільного Закону щодо регулювання сфери», — сказала Олена Водолажко.

Довідка: TAIEX (Technical Assistance Information Exchange) — це інструмент зовнішньої допомоги, що надається Європейською Комісією з метою розбудови інституціональної спроможності, необхідної для адаптації національного законодавства до законодавства ЄС.

Голова КРАІЛ Іван Рудий під час навчальної сесії TAEIX.png

Представниця мальтійського регулятора під час навчальної сесії TAEIX.png

Представниця латвійського регулятора під час навчальної сесії TAEIX.png

Представники італійського регулятора під час навчальної сесії TAEIX.png

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...